ASIGURARI pentru:

miercuri, 3 februarie 2016

Grawe România vine pe piata RCA si CASCO

Un nou asigurator pe piata RCA SI CASCO vine in 2016


Grawe Romania va intra in acest an pe piaţa asigurărilor auto, grupului austriac Grawe incluzand asigurarile auto in portofoliul companiilor membre.

In decembrie, Grawe România Asigurare a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiara dosarele de autorizare pe doua clase de asigurare: clasa 3 - Asigurari de mijloace de transport terestru altele decât cele feroviare (CASCO) si clasa 10 - Asigurari de raspundere civila pentru autovehicule (RCA + CMR).

"Procesul de autorizare va dura cateva luni, deoarece, după autorizarea pe clasa 10, exista incă o etapa obligatorie, de solicitare a autorizarii pe Norma RCA. (...) Dupa finalizarea intregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distributie a acestor noi produse va ingloba canalele de vanzare directa, parteneriatele speciale cu brokeri selectati si utilizarea portofoliului de clienti existenti", declara societatea.

Cu o vechime de 15 ani pe piata romaneasca, Grupul austriac Grawe, pe sectorul asigurărilor auto, este prezent si pe pietele din Austria, Slovenia, Croatia, Bosnia, Ucraina şi Republica Moldova.

Un comentariu:

  1. FGA va continua sa deschida dosare de dauna in cazul ASTRA

    Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat, joi, ca va continua preluarea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna pentru asiguratii companiei ASTRA Asigurari.

    Anuntul vine dupa ce luni, 29 februarie, FGA a transmis ca dupa data de 4 martie a.c. nu va mai deschide dosare de daune pentru evenimente produse aferente politelor de asigurare ale societatii ASTRA. Astfel, potentialii creditori de asigurari ai companiei ASTRA urmau sa se adreseze lichidatorului judiciar al ASTRA, societatea KPMG Restructuring SPRL.

    "In vederea asigurarii protejarii creditorilor de asigurari, prin decizia adoptata in sedinta Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) din data de 3 martie 2016, ASF a decis ca orice persoana care invoca vreun drept de creanta impotriva societatii ASTRA - flata in faliment, poate depune in continuare la Fondul de Garantare a Asiguratilor cerere de deschidere a dosarului de dauna si dupa data de 3 martie 2016", se arata in comunicatul publicat joi de FGA.

    In acest sens, ASF a dispus ca FGA sa primeasca aceste cereri de deschidere a dosarelor de dauna - Anexa nr. 3 la Norma ASF nr. 16/2015, pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii de faliment impotriva societatii ASTRA.

    Tot joi, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF a respins cererea KPMG Restructuring SPRL privind constatarea si instrumentarea dosarelor de dauna ale ASTRA.

    Pana in data de 29 februarie 2016, Fondul de Garantare a inregistrat in evidentele sale un numar de 21.371 cereri de plata si 9.921 cereri de deschidere dosare noi de dauna.

    FGA reaminteste potentialilor creditori de asigurari ai companiei ASTRA Asigurari ca, potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul de Garantare este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

    Fondul de Garantare a Asiguratilor s-a constituit ca persoana juridica de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor. Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator.

    Tribunalul Bucuresti a aprobat, pe 3 decembrie 2015, cererea de faliment a companiei ASTRA Asigurari, la trei luni dupa ce solicitarea a fost inaintata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Decizia nu este definitiva. De asemenea, Tribunalul Bucuresti a numit firma KPMG Restructuring ca lichidator judiciar provizoriu la ASTRA Asigurari. Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) poate incepe platile catre creditorii de asigurari ai companiei ASTRA doar dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei privind intrarea in faliment a asiguratorului.

    RăspundețiȘtergere