ASIGURARI pentru:

joi, 1 septembrie 2011

TAXA AUTO 2001

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care prevede o reducere a taxei de până la 25%, potrivit unor surse guvernamentale.
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, după cum a anunţat Laszlo Borbely, ministrul mediului, la finalul şedinţei de Guvern, scrie Mediafax.
Conform proiectului, dacă taxa de poluare plătită începând cu 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea noii legi contribuabilii pot să solicite restituirea diferenţei de bani. Taxa va fi calculată pe baza unor criterii precum tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisiile de CO2 şi deprecierea autoturismului.

Scapă doar cei care nu îşi vor vinde maşina pe care au cumpărat-o la mâna a doua
Taxa de poluare va fi plătită, o singură dată, pentru autovehiculele noi sau second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.
Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce
intră în vigoare noua lege, potrivit Ministerului Mediului.
Noua taxă va fi plătită de către cumpărători, a precizat ministrul. De exemplu, dacă o persoană vrea să cumpere o maşină care a fost achiziţionată, tot la mâna a doua, din România, după 1 iulie 2008, atunci aceasta va fi nevoită să plătească noua taxă, pentru că taxa aplicată de la acea dată era aplicată doar maşinilor la mâna a doua de import. Dat fiind faptul că taxa va fi plătită doar la vânzare, de către cumpărător, rezultă că nu vor fi afectaţi de această taxă cei care nu efectuează nicio tranzacţie.
Statul va încasa în urma aplicării noii variante a taxei de poluare circa 331 de milioane de lei pe an, după cum a precizat ministrul Mediului.
Prima formă a proiectului de modificare a taxei prevedea o diminuare a acesteia de circa 30%, de la 1 iulie, anunta gandul.info

CALCULEAZA TAZA AICI



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu